Welkom

Welkom bij de West-Vlaamse SnorrenClub vzw. Onze vereniging zag het levenslicht op 6 maart 1997 onder impuls van enkel notoire snorren zoals Alain Thoon, Wilfried Van Eeghem, Dany Leenknecht en Daniel Maesen.

Ondertussen, meer dan 20 jaar later, is de WVSC uitgegroeid tot een heuse vzw, een bloeiende vereniging met een 60-tal leden en sympathisanten die tal van activiteiten organiseert, zich manifesteert in sociale en culturele evenementen en nauwe banden  onderhoudt met de Belgische, Nederlandse en Engelse snorrenclubs.

In tegenstelling tot de gangbare clichés is de WVSC geen exclusief mannenclubje. Ook de dames zijn welkom en worden nagenoeg bij iedere activiteit betrokken.

Kom meer te weten over de eerstkomende activiteiten, bekijk de foto’s en verslagen van de voorbije evenementen, leer meer over snor- en baardverzorging, raak overtuigd van de esthetiek en het nut van een snor, maak kennis met onze sponsors, enz…

Interesse? Kom gerust naar één van onze volgende activiteiten of vul je gegevens in onder de rubriek ‘Contact’

Geen snor? Geen nood, onze vereniging telt tal van snorloze sympathiserende leden die regelmatig aanwezig zijn op onze evenementen en in belangrijke mate bijdragen tot het succes van de WVSC.

Wie zijn wij?

De West-Vlaamse Snorrenclub is een vriendenkring die het dragen van een snor promoot. We komen maandelijks voor een gezellige babbel bijeen op datum en uur volgens de geafficheerde kalender. Regelmatig worden de bijeenkomsten aangevuld met een wijnproeverij, Whisky-degustatie, wild festijn, enz.... De snorrenclub organiseert jaarlijks uitstappen naar bevriende verenigingen (Brusselse Moestasj, Antwerpse Snorrenclub, Amsterdam, enz...) en culturele uitstappen (dagvaart met zeilschip de ‘Nele’, daguitstap naar Breskens, de Westhoek, familieuitstap naar Breendonk en Scheldevaart, enz.…)

Op onze kalender prijkt steevast de jaarlijkse organisatie van het vermaarde 'Maatjes weekend' in juni en de 'Mosselfeesten' in september

Vriendenkring?

De leden komen vrijwillig en zonder verdere verplichtingen als vrienden bijeen. Behalve een kleine bijdrage voor het lidgeld zijn er verder geen plichtplegingen. Eenieder kan zich vrijblijvend engageren om op vrijwillige basis mee te helpen met onze activiteiten.

Geen snor = geen lid?

Het dragen van een snor voeren we hoog in het vaandel, maar ook de snor-loze medemens heten we van harte welkom. Als sympathisant wordt je uitgenodigd en kan je deelnemen aan al onze activiteiten.

Snorrenclub = mannenclub?

Het dragen van een snor behoort niet tot het reguliere domein van de dames. Geen nood, want bij ons zijn ook de partners van onze leden welkom. Met uitzondering van enkele 'Boys only'-activiteiten zijn we steeds verheugd te zien dat ook de dames hun weg vinden naar onze activiteiten en zich al even enthousiast inzetten voor de vereniging.

Ons clublokaal?

Onze thuishaven bevindt zich in café 'De Nieuwe Hollandse Vismijn', gelegen in het hartje van Brugge op de Vismarkt nr. 4

De kapitein en zijn schip?

Waar mensen bijeenkomen en evenementen organiseren is er nood aan visie, strategie, communicatie, centen enz… Deze functies worden waargenomen door de raad van bestuur, die samengesteld is op basis van democratisch verkozen en onbezoldigde vrijwilligers. De West-Vlaamse Snorrenclub wordt vertegenwoordigd door

Voorzitter                                  Antoine De Beir,            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris                                 Eddy Peere,                  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester                       Didier Verscheure         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snorrendokter en Hofmeester  Rik Wallez                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financieel

West-Vlaamse Snorrenclub

IBAN:BE51 7512 0649 5862

BIC: AXABBE22

Wie zal dat betalen?

Om een vereniging te leiden zijn centen nodig. Om de drempel zo laag mogelijk te houden beperken we het lidgeld. Me maken onderscheid tussen leden (met volwaardige snor) en sympathisanten (zonder snor). Voor beide groepen is het lidgeld bepaald op 35€ per jaar.

Wat krijg je ervoor?

Bij inschrijving ontvang je een ‘Snorrendas’. De Snorrenclub komt ook financieel tussen in de verplaatsingskosten bij de uitstappen. Bij iedere bijeenkomst wordt een traktaat gegeven en jaarlijks wordt een nieuwjaarsreceptie aangeboden voor de snorren, sympa’s en hun partners.

Sponsoring?

Voor de organisatie van de ‘Mosselfeesten’ doen we beroep op sponsors die op de flyers, de affiches en op onze website passend vermeld worden. De sponsors krijgen een fiscaal aftrekbare factuur voor hun bijdrage.

Dress-code?

Op de meeste bijeenkomsten zijn geen regels voor kledij voorgeschreven. Bij ontmoetingen met bevriende verenigingen willen we ons graag als ‘West-Vlaamse Snorrenclub’ herkenbaar manifesteren. Hier is de regel: donkere broek, wit hemd met geborduurde snor (aan gereduceerde prijs te bekomen), donkerblauwe blazer en Panama-hoed (ook aan gereduceerde prijs te bekomen).

Interesse?

·         lid worden

·         sponsoring

·         suggesties en ideeën

·         iets te melden

contacteer ons gerust via email op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom vrijblijvend langs op een van onze bijeenkomsten.